Trending: Amazon HQ2: Mayors from 7 major North American cities give us their pitches as RFP deadline looms

Space Needle
The Space Needle Century Project observation deck and and restaurant level rendering. (Olson Kundig Image)

Looking down is part of the point of going up in Seattle’s Space Needle. For visitors to the landmark’s restaurant high above ground, it will be a featured element of dining there, as new renderings show the glass floor with a view 500 feet to what’s below.

The multi-year, $100 million Century Project is under way now at the 55-year-old icon, and the Seattle design firm Olson Kundig has released a series of dramatic images showing what changes to the observation deck and restaurant will look like.

Want a glass of water or wine with your meal? It’ll pair well with the glass tables, chairs, windows and rotating floor in the reimagined space. Dropping a fork in this place is going to be a newsworthy event!

Space Needle
The glass floor in the Space Needle restaurant. (MIR Image)

The observation deck above the restaurant will feature floor-to-ceiling glass panels on the interior and exterior to enhance the 360-degree views.

Space Needle
A glass bench against new glass panels on the observation deck of the Space Needle. (MIR Image)

Olson Kundig also shows off cutaway images of the structure. Additional stairways are being added to ease mobility between the restaurant and observation deck.

Space Needle
(Olson Kundig Image)
Space Needle
(Olson Kundig Image)
Like what you're reading? Subscribe to GeekWire's free newsletters to catch every headline

Comments

Job Listings on GeekWork

Find more jobs on GeekWork. Employers, post a job here.